Ποιος Βλέπει το Προφίλ μου Στο Instagram

Το Instagram είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες για την ανταλλαγή εικόνων και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Φαίνεται λογικό οι χρήστες να ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ποιοι βλέπουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram, δεδομένης της τεράστιας βάσης χρηστών της πλατφόρμας και των εκατομμυρίων καθημερινά ενεργών χρηστών. Αρκετά εργαλεία και προγράμματα ισχυρίζονται ότι παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτή η δημοσίευση θα καλύψει τους διάφορους τρόπους για να δείτε ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας στο Instagram, καθώς και την αξιοπιστία και ασφάλεια της κάθε επιλογής. Καθώς προσπαθείτε να κεντρίσετε την περιέργειά σας με το ποιος ασχολείται με εσάς, θα μιλήσουμε επίσης για τις συνέπειες της χρήσης τέτοιων εργαλείων στην ιδιωτικότητα και για το πώς να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ασφαλή.

instagram-login

Επίσημη Θέση Από το Instagram

Το Instagram έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προσφέρει επί του παρόντος μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν ποιος έχει επισκεφθεί το προφίλ τους και δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει στο εγγύς μέλλον. Στην πραγματικότητα, το Instagram το αναγνώρισε αυτό σε ένα tweet το 2018 και ανέφερε: “Αυτό δεν δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Αν μάθουμε το αντίθετο, θα ενημερώσουμε την κοινότητα”.

Η χρήση εφαρμογών ή υπηρεσιών τρίτων που υπόσχονται να παρακολουθούν τις προβολές του προφίλ απαγορεύεται επίσης σύμφωνα με τα πρότυπα του Instagram. όταν “Δεν επιτρέπουμε εφαρμογές τρίτων που υποτίθεται ότι σας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις στο προφίλ σας, τις αναρτήσεις, τους οπαδούς και άλλα πράγματα”, λένε στην σελίδα του Instagram με όνομα “Κανόνες της κοινότητας”. Σύμφωνα με την ίδια σελίδα, “αυτές οι εφαρμογές αντιβαίνουν στις πολιτικές της πλατφόρμας μας και πιθανώς αποτελούν προσπάθεια να αποκτήσουν τα στοιχεία σύνδεσής σας”.

Λογισμικά και Εφαρμογές

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε το γεγονός ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram μπορεί να παραβιαστεί ή να τεθεί σε κίνδυνο αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ή υπηρεσίες τρίτων που προσφέρουν αυτή τη λειτουργία. Το Instagram εφαρμόζει αυστηρά τους κανονισμούς του και είναι γνωστό ότι διαγράφει λογαριασμούς που τους παραβιάζουν. Παρόλο που ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές μπορεί να φαίνονται αυθεντικές, συχνά παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Instagram και αποτελούν κίνδυνο. Ωστόσο, η απώλεια του λογαριασμού σας είναι ακομά και από ψεύτικα λογισμικά πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Για την ακρίβεια ο πραγματικός κίνδυνος που υπάρχει αφορά την ασφάλεια του λογαριασμού σας αλλά και των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτές οι εφαρμογές συχνά ζητούν τα στοιχεία σύνδεσης στο Instagram, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας χωρίς την άδειά σας ή ακόμη και για να κλέψουν τα στοιχεία σας. Για αυτό θέλει προσοχή στο τι κατεβάζετε και τι στοιχεία δίνετε σε εφαρμογές και προγράμματα.

Υπάρχει Τρόπος να Μάθω Ποιος Βλέπει το Προφίλ μου Στο Instagram

Γνωρίζοντας τα ρίσκα αυτά κάναμε δοκιμές με διάφορες εφαρμογές ή προγράμματα για να ανακαλύψουμε την αλήθεια πίσω από αυτή την ερώτηση. Αρκετές εφαρμογές πράγματι ήταν απάτες, ενώ όσες φαίνεται να λειτουργούσαν περιείχαν αρκετές ψευδείς εκτιμήσεις και παρουσίασαν από μικρή έως μηδαμινή ακρίβεια με την πραγματικότητα.

Κάποιες εφαρμογές ίσως να έδωσαν κάποια προσωρινά αποτελέσματα που να έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα και για αυτό απαιτείται χρόνος να αποκαλυφθεί αν η όποια ακρίβειά τους ήταν τυχαία. Ωστόσο, ενώ δοκιμάζουμε και άλλες εφαρμογές μέχρι τώρα καμία δεν φαίνεται αξιόπιστη.

Επομένως, σας προτείνουμε να μην μπείτε καν στον κόπο να κατεβάσετε κάποια από αυτές τις εφαρμογές ή τα λογισμικά έχοντας ως δεδομένο την χαμηλή ακρίβεια και αυξημένο κίνδυνο. Απλώς αυτές οι εφαρμογές δεν λειτουργούν ή είναι απάτες.

Τι Πρέπει να Κάνω αν Έχω Χρησιμοποιήσει Τέτοια Λογισμικά στο Παρελθόν

Είναι σημαντικό να τηρείτε ορισμένες θεμελιώδεις διαδικασίες ασφαλείας για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας Instagram από τις απειλές που προσφέρονται από εφαρμογές τρίτων. Οι προαναφερθείσες εφαρμογές διατρέχουν τον κίνδυνο να επιτρέψουν την πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές θα μπορούσαν επίσης να ζητήσουν πρόσθετες ιδιωτικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, οι οποίες ενδέχεται να αξιοποιηθούν για ανεπιθύμητα μηνύματα ή άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να ασφαλίσετε το λογαριασμό σας και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει παραβιαστεί. Ας δούμε τα διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασφαλίσετε το λογαριασμό σας και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Βήμα 1: Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας στο Instagram. Επιλέξτε έναν ισχυρό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αυτό θα αποτρέψει την πρόσβαση της εφαρμογής στον λογαριασμό σας στο μέλλον.

Βήμα 2: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Instagram και ανακαλέστε την πρόσβαση για εφαρμογές ή υπηρεσίες τρίτων που δεν αναγνωρίζετε ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Αυτό θα αποτρέψει την πρόσβαση αυτών των εφαρμογών στο λογαριασμό σας στο Instagram.

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στο λογαριασμό σας Instagram. Αυτό θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό σας, απαιτώντας την εισαγωγή ενός κωδικού επαλήθευσης εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας κατά τη σύνδεση στο λογαριασμό σας.

Βήμα 4: Ελέγξτε τη δραστηριότητα του λογαριασμού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρξαν ύποπτες συνδέσεις ή δραστηριότητες που δεν αναγνωρίζετε. Ελέγξτε για τυχόν μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στις πληροφορίες του λογαριασμού σας, όπως αλλαγή στη διεύθυνση email ή στον αριθμό τηλεφώνου. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.

Βήμα 5: Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας, αναφέρετέ την αμέσως στο Instagram. Αυτό θα τους βοηθήσει να διερευνήσουν το ζήτημα και να λάβουν μέτρα για να ασφαλίσουν τον λογαριασμό σας.

Βήμα 6: Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά τον λογαριασμό σας για τυχόν ύποπτες δραστηριότητες, όπως ασυνήθιστες προσπάθειες σύνδεσης ή μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στα στοιχεία του λογαριασμού σας. Αν παρατηρήσετε κάποια ύποπτη δραστηριότητα, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και αναφέρετέ τον στο Instagram.

Βήμα 7: Για να αποφύγετε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση εφαρμογών ή υπηρεσιών τρίτων που παραβιάζουν τις πολιτικές του Instagram. Παραμείνετε στην επίσημη εφαρμογή και τον επίσημο ιστότοπο Instagram και αποφύγετε τη χρήση εφαρμογών ή υπηρεσιών τρίτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του λογαριασμού σας

Τελικές Σκέψεις

Το ρίσκο και η αμφισβητούμενη απόδοση των εφαρμογών είναι οι κύριοι λόγοι που δεν σας προτείνουμε την χρήση τους. Από ότι φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε ποιος βλέπει το προφίλ σας εκτός εαν δουλεύετε για το Instagram. Αντ’ αυτού είναι καλύτερο να μην γνωρίζετε και να προφυλάσσετε τον λογαριασμό σας και τα δεδομένα σας. Πάντα να προσέχετε την χρήση εφαρμογών και λογισμικού που δεν ξέρετε την φήμη τους. Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top